În fiecare an, primăvara aduce nu numai zile frumoase, însorite, ci și primele legume de primăvară, în care sunt ascunse o serie de vitamine. Încântați-vă corpul și mintea și pregătiți acasă rețete simple de primăvară, care vă vor oferi foarte multă energie și nu vor da nicio șansă oboselii de primăvară.
Ridiche, ceapa de primăvară, sparanghel, dovlecel, rubarba ... aceasta este doar o mică listă din recolta de primăvară, pe care o găsiți acum nu numai pe rafturile supermarketurilor, ci și în grădina dvs. Legumele proaspete de primăvară, bogate în multe vitamine, sunt ideale pentru corpul nostru după o iarnă lungă. Bucurați-vă nu numai vizual, ci și pe farfurie.
Sparanghel copt crocant cu slănină și brânză
sursă foto: freepik
Veți avea nevoie:
- sparanghel verde proaspăt
- felii de slăninuță sau prosciutto
- felii de brânză
- sare și piper
Mod de preparare:
- Îndepărtați partea de jos a sparanghelului, pentru a îndepărta partea lemnoasă. Puneți în apă sărată și fierbeți aproximativ 10 minute până când sparanghelul se înmoaie.
- Puneți un pic de sare peste sparanghelul fiert și înveliți-l în feliile de slăninuță sau prosciutto. Puteți înveli fiecare sparanghel separat, dar puteți, de asemenea, înveli 2-3 tulpini într-o felie de slănină.
- Puneți sparanghelul învelit în acest fel pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, condimentați cu un pic de piper și coaceți aproximativ 15 minute sau până când slăninuța devine crocantă. Înainte de a fi gata, așezați felii de brânză pe sparanghelul învelit și scoateți din cuptor imediat ce brânza s-a topit.
- Puteți mânca sparanghel copt separat sau vă puteți diversifica masa cu cartofi fierti sau cu ouă prăjite.
Ciorba de mazăre cu mentă, ceapă de primăvară și felii de parmezan
Veți avea nevoie:
- 900 g mazăre congelată
- puțină mentă proaspătă
- o legătură de ceapă verde
- 1 cartof
- 1 litru de apă de la supa de legume
- parmezan
- unt
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
- La foc mic, încălziți într-o cratiță untul și uleiul și adăugați ceapa verde tocată și cartoful curățat și tăiat mărunt. Lăsați să se prăjească aproximativ 5 minute.
- Adaugați apa de la supa de legume și lăsați să firabă aproximativ 10 minute până când cartofii devin moi.
- După 10 minute, se adaugă mazărea congelată și se gătește din nou până când devine moale.
- Se ia de pe foc, se adaugă mentă proaspătă și se mixează până se obține o consistență cremoasă.
- Acum vă puteți ocupa de parmezan. Preîncălziți cuptorul la 200° C și puneți parmezanul ras pe hârtia de copt,în așa fel încât să formați bucăți de aproximativ 10x3 cm.
- Coaceți în cuptorul complet încălzit aproximativ 1 minut sau până când parmezanul devine auriu.
- Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească și serviți cu supă.
Salată ușoară de primăvară dresing
sursa foto: freepik
Veți avea nevoie:
- 4 ks ceapă verde
- 2 legături de redichie
- 1 dovlecel mai mic
- năut în conservă
- quinoa
- 4 ouă
- iaurt alb
- sare și piper
- frunze de pătrunjel
- miere
- ulei de măsline
Mod de preparare:
- Clătiți și tăiați ceapa și ridichea.
- Totodată, clătiți dovlecelul, tăiați-l în felii, condimentați și prăjiți ușor într-o tigaie tip grătar.
- Fierbeți semințele de Quinou conform instrucțiunilor de pe ambalaj și fierbeți tare ouăle.
- Preparați într-un bol dresingul - amestecați iaurtul, mierea, pătrunjelul tocat cu sare și piper.
- Se amestecă toate ingredientele (cu excepția dresingului și a ouălor), se servește pe o farfurie sau un vas, se decorează cu un ou, se picură cu dresing.
- Puteți adăuga orice alt ingredient (salata are un gust excelent cu avocado, sparanghel sau nuci), precum și piept de pui la grătar sau somon.
Crumble de rubarba
Veți avea nevoie:
- rubarba
- 150 g făină de grâu integral
- 150 g fulgi de ovăz
- 200 g unt
- 200 g zahăr din trestie
- puțină sare
- 2 lingurițe de scorțișoară
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180° C, tapetați tava cu hârtie de copt sau ungeți cu unt.
- Amestecați untul topit cu făina integrală, fulgile de ovăz mixate 100 g zahăr, un vârf de sare și scorțișoara.
- Clătiți rubarba, tăiați-o și amestecați cu restul de zahăr. Adăugați-o în aluat și turnați aluatul pe foaia de copt.
- Coaceți crumble-ul aproximativ 30-35 de minute la 180° C.
- Serviți cu înghețată de vanilie.
- La crumble puteți adăuga orice fructe care vor îmbunătăți gustul acru al rubarbei. Vă recomandăm căpșuni sau zmeură.